WONGEMA

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

Aardappelfeest

7 oktober
Aanvang: 14:00 uur

De aardappeloogst is in volle gang, Op zaterdag 7 oktober vieren we het bestaan van deze bescheiden, maar gigaveelzijdige knol: De aardappel is overal! Kruimig, gebakken, gefrituurd, in de behanglijm, als grondstof voor snoep en op 7 oktober door heel Hornhuizen. Scroll naar beneden voor tickets of klik hier!

De middag

Het Aardappelfeest barst los om 14 uur! In de middag is er een kinderprogramma (i.s.m. KunstKerk Hogeland) en verschillende aardappelwandelingen, een tentoonstelling van bijzondere aardappelexemplaren  in de kerk* en een ‘kunst-klimtocht’ door  de hele kerktoren, gemaakt door Lou Patat. Wilbert presenteert een talkshow waarin we terugkijken op het aardappeljaar dat achter ons ligt en meer leren over de veelzijdigheid van de aardappel. Uiteraard is er verse patat op het plein. Lees verder want er staat nog veel meer aardappelagchtigs op het programma.

Aan het einde van de middag treden Rooie Rinus en Pé Daalemmer op vanaf het dak van Wongema. We hijsen dan ook de aardappelvlag van Lou Patat.

*heb je een grappig/mooi/bijzonder gevormde aardappel? Breng ‘em langs bij Wongema of stuur ‘em op, en maak kans op de bokaal ter ere van de bijzonderste aardappel van 2023!

Het diner

Het diner is dit jaar overal, net als de aardappel. Op verschillende plekken in het dorp eet je kleine aardappelgerechtjes. Zo scharrel je je eigen diner bij elkaar. Kaartjes voor het eten (€20,00): www.aardappelfeest.nlVoor de mensen die liever gewoon patat eten: dat kan natuurlijk ook! Voor Wongema staat zoals vanouds de frituur klaar!

De avond

Na het diner barst het feest los: De aardappel als literaire inspiratiebron tijdens ‘Couch Potato’ in de kerk, live muziek van Rosa Spruit (links, ook andere groentes zijn welkom op het Aardappelfeest) en Waterleaf (rechts). En uiteraard dansen we de nacht in op fijne funk.

Slapen en vervoer

Natuurlijk kan je ook blijven slapen:

  • Eenpersoonskamer: €60 per nacht
  • Plekje op zolder: €45 per nacht
  • Aardappelcamping Bie Diek (op 10 minuten lopen van Wongema): €15 p.p.p.n.

Reserveren voor het slapen? Stuur een mailtje naar post@wongema.nl. Zoek je iets anders? Stuur dan ook even een mailtje, wij zitten in een appgroep met allemaal slaapplekjes in de buurt die wellicht nog kamers vrij hebben.

We weten dat het soms lastig is om met het OV in Hornhuizen te komen. Laat je daar niet door weerhouden! We knopen met een pendeldienst alle gaten in de dienstregeling aan elkaar! Nadat je een kaartje hebt gekocht krijg een blokkenschema en gedetailleerde informatie over vervoer.

Tickets:

De ontwerper van de Aardappelfeest visuals is dit jaar Mara Piccione. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Wouter Brem.

22 september
t/m 30 september
Hoe smaken de Wadden? Zes koks slaan de handen ineen met zes vissers en boeren en laten je.....
kosten: €95
27 september
Zin in om even weg te zijn uit Stad? Op een mooie plek met veel natuur om je.....
Aanvang: 10:00 uur
kosten: €30
30 september
t/m 1 oktober
Open voor lunch, suikerbrood, koffie, thee en gezelligheid!
Aanvang: 10:00 uur
2 oktober
t/m 7 oktober
Van 4-7 oktober is het werkweek in Wongema! (English🇬🇧 below) Nog net voor de vakantie even aan de slag! Schrijvers/denkers.....

Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.