WONGEMA

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

inspiratiecafé Gronings Vuur

25 juni
Aanvang: 16:00 uur

We willen je graag uitnodigen voor het jaarlijkse inspiratiecafé van Gronings Vuur. Dit inspiratiecafé is op dinsdag 25 juni van 16.00 tot 18.00 uur bij Wongema in Hornhuizen.

Voor dit café nodigen we mensen uit die zich op wat voor manier dan ook betrokken voelen bij cultuur: cultuurmakers, cultuurcoaches, werkers in het sociaal domein, beleidsmakers, raadsleden, wethouders, docenten en anderen die willen meepraten, inspiratie willen opdoen en ervaring willen delen. Dit doen we in een informele setting, met ruimte voor een hapje en een drankje.

Invalshoek
De invalshoek is ‘cultuur en het sociaal domein’. Cultuur kan een belangrijke bijdrage leveren aan positieve gezondheid. Cultuurbeleid en beleid in het sociaal domein gaan steeds meer verbindingen met elkaar aan. Hoe kan dit er in de praktijk uitzien? Waarom is het belangrijk? En waarom werkt het? Dat is de rode draad op 25 juni.

Sprekers
Gespreksleider is Jurgen van TolieJurgen is projectleider, regisseur, conceptontwikkelaar en dienstverlener in de (sociaal) culturele sector.

Hij praat onder meer met regisseur en actrice Tamara Schoppert. Tamara produceerde en regisseerde samen met haar theatercollectief Ploech en eide de voorstellingenreeks Vanhier voor Gronings Vuur in de Veenkoloniën. Het theatercollectief werkt op het grensgebied van cultuur en sociaal domein en wil zo actuele thema’s bespreekbaar maken. Tamara deelt deze middag haar ervaringen.

Frans Huissen van Vakland Het Hogeland is de tweede spreker. Frans vertelt over de werkwijze van Vakland Het Hogeland en hoe cultuur en het sociaal domein elkaar kunnen versterken. Vakland Het Hogeland brengt inwoners ‘van 4 tot 104’ samen. Dat doen ze naar eigen zeggen ‘in het mooiste klaslokaal dat we konden vinden: de regio’.

Ze organiseerden vorig jaar Circus Vakland. Hierbij trok een karavaan vanuit Uithuizen via Leens, Roodeschool, Kloosterburen, Zoutkamp, Winsum en Warffum naar Bedum. In alle dorpen maakten ze samen met de lokale gemeenschap een programma voor jong en oud. Het doel? Inwoners een leuke tijd bezorgen, én erachter komen wat mensen op het Hogeland nog voor wensen hebben voor hun eigen ontwikkeling of voor hun omgeving. Ook dit jaar staat Circus Hogeland weer gepland.

Frans vertelt tijdens het Inspiratiecafé over deze belevenissen.

Over Gronings Vuur
Gronings Vuur reist vanaf 2022 vijf jaar lang door de provincie Groningen, van gemeente naar gemeente. Met Gronings Vuur willen we het gesprek op gang brengen over de toekomst van Groningen. Cultuur dichten we hierin een grote rol toe. We willen de culturele infrastructuur versterken zodat (blijvende) vervolgprojecten van de grond komen. 

Provinciebreed inspiratiecafé
Daarom organiseren we jaarlijks een provinciebreed inspiratiecafé om ervaringen uit te wisselen en geïnspireerd te raken. We willen het hebben over gemeenschapsprojecten, projecten met een grote rol voor inwoners. Wat zijn de helpende en remmende factoren die een rol spelen bij het lokaal opzetten van een cultureel-maatschappelijk project?  

Aanmelden
Met Gronings Vuur willen we iets blijvend achterlaten in iedere gemeente waar we neerstrijken. We denken dat jij hier aan bij kunt dragen. Je bent daarom van harte welkom op 25 juni! Aanmelden kan door te mailen naar info@groningsvuur.nl

10 juni
t/m 14 juni
Van 10-14 juni is het weer schrijf- en werkweek in Wongema! (English🇬🇧 below) De laatste loodjes vóór je vakantie.....
19 juni
Zin in om even weg te zijn uit Stad? Op een mooie plek met veel natuur om je.....
Aanvang: 09:00 uur
kosten: € 35,-
25 juni
We willen je graag uitnodigen voor het jaarlijkse inspiratiecafé van Gronings Vuur. Dit inspiratiecafé is op dinsdag 25 juni van.....
Aanvang: 16:00 uur
26 juni
Zin in om even weg te zijn uit Stad? Op een mooie plek met veel natuur om je.....
Aanvang: 09:00 uur
kosten: € 35,-

Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.