WONGEMA

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

Tussen dood en nieuw leven

8 december
t/m 10 december, 2023

Het café is dit weekend ook gewoon open, van 10-17 uur op zaterdag en zondag!

We zijn allemaal geboren en zullen ook ooit sterven, dus de dood en geboorte van nieuw leven gaan ons allemaal aan. Van vrijdagavond 8 december t/m zondagochtend 10 december gaan we daar in Wongema eens uitgebreid bij stilstaan. Wat is de dood? Wat is het leven? Hoe leren we sterven? Wat is geboren worden, of hergeboren worden? We gaan wandelen door een winters landschap waar niks lijkt te leven, leren over de dood in de natuur, eindeloos praten over sterven en wakker worden in het nieuwe leven. Dus kom langs voor het hele weekend, sluit aan bij een maaltijd of ander programmaonderdeel of kom gewoon buurten voor koffie en cake, een boek lezen en doen alsof de dood niet bestaat. 

Tijdens het weekend zijn er vaste onderdelen waar je je ook los voor aan kunt melden (via post@wongema.nl):

  • Zaterdagochtend 10.30: stil staand wandelen. Een performatieve wandeling over de dood. We lopen door akkers waar nu niks lijkt te leven en staan stil bij dat alles even op pauze staat op het land.  
  • Zaterdagmiddag 14.30: leren over de dood in de natuur van bioloog Rick Middelbos. Wat gebeurt er in de dood in de natuur? Wat is ontbinding? Hoe werkt de kringloop van leven en dood? En hoe gaat dat eigenlijk met ons mensenlichaam?
  • Zaterdagavond 18.30: dineren met de dood. Een avondmaaltijd waarbij we het eens tot in de oneindigheid kunnen gaan hebben over sterven en de dood. Er is geen vast programma, iedereen mag aanschuiven. We scheppen ruimte voor dit onderwerp en verschillende mensen – waaronder Susanne Duijvestein (leraar, invaartbegeleider, activist in dood en rouw) – delen over hun ervaringen. 
  • Zondagochtend 9.00: opstaan in het nieuwe leven. Het begin van de dag, dus ontbijten we met het begin van het leven. Wat betekent geboorte? Hoe gaan we hiermee om? Hoe groeit nieuw leven in de natuur? Marijn van der Zwaard (zwangerschapscoach en schrijver) vertelt iets over perinatale psychologie en nodigt uit tot filosoferen over het leven in de buik en de impact van geboren worden. Ook iets vertellen? Over je eigen geboorte misschien wel? Meld je aan, dan nemen we jouw verhaal in het programma op. 

Los daarvan is er dit weekend een kleine expositie over geboorte en dood en richten we een klein hoekje van Wongema in waar je rustig stil kunt staan bij wat geboren wordt of waar je afscheid van neemt.

Wat kost het?

Diner/ontbijt: €25 

Wandeling: €10

Overnachting:

  • Eigen kamer: €60
  • Tweepersoonskamer: €90
  • Bedje op de slaapzolder: €45

6 december
Zin in om even weg te zijn uit Stad? Op een mooie plek met veel natuur om je.....
Aanvang: 10:00 uur
kosten: €30
8 december
Tijdens de Wonge-maaltijd van 8 december kookt Ines samen met Wongema-koks Josse en Linn een 3-gangendiner. Het thema:.....
kosten: €25
8 december
t/m 10 december
Het café is dit weekend ook gewoon open, van 10-17 uur op zaterdag en zondag! We zijn allemaal.....
15 december
Op 15 december komen Esther en Hans weer naar Wongema! Om 20 uur is hun optreden in de.....
Aanvang: 18:00 uur
kosten: Maaltijd €17,50 / Optreden €20

Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.