WONGEMA

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

Oproepkracht

Algemeen

Wongema maken we samen. We zijn geen commercieel bedrijf, maar een vereniging – een gemeenschap waar iedereen welkom is. Op de meeste dagen maken we bij Wongema geen winst. Ook onze vrijwilligers zijn daarom essentieel. We zijn heel dankbaar dat zo’n geïnspireerde, betrokken groep mensen verbonden is aan Wongema! Inschrijven als oproepkracht doe je hier.

Als betaalde kracht ben je verantwoordelijk voor Wongema, één of meerdere dagen. We beseffen dat de vergoedingen niet commercieel zijn, maar alleen op deze manier kunnen we samen Wongema bouwen. Elk jaar wordt besloten of deze vergoedingen verhoogd kunnen worden. Je wordt ondersteund door vrijwilligers of (bij grote boekingen) een andere herbergier of kok. 

Vergoeding + voorwaarden

Voor alle mensen die bij Wongema werken als betaalde oproepkracht geldt: 

 • Je hebt de eindverantwoordelijkheid, hiervoor krijg je ook betaald als je dat wilt. Je mag ook van de betaling afzien. Dit zijn de vergoedingen*:
  • Voor een dag waarop er niets bijzonders in de agenda staat, ligt de vergoeding op € 100 per dag. 
  • Voor een dag met een boeking van tenminste 10 mensen (vergadering en lunch of diner) is de vergoeding € 130. Is het vergadering, lunch én diner, dan krijg je € 160.
  • Voor een volledige dag inclusief alle maaltijden is de vergoeding € 200.
 • Wanneer je ervoor kiest om van je vergoeding af te zien, dan ben je nog steeds eindverantwoordelijk voor de taken waarvoor je ingepland bent.
 • Je reiskosten mag je altijd ook bij ons declareren. We hebben hier een declaratieformulier voor, of je kunt € 0,23 cent per kilometer op je factuur/kwitantie zetten. 
 • Betaling kan op kwitantie of via een factuur. 
 • Als je ten minste twee keer per jaar in Wongema werkt, krijg je van ons een strippenkaart van 10 drankjes om te gebruiken wanneer je als gast in Wongema bent. 
 • Als je verschillende dagen achter elkaar werkt en van verder komt, kan je logeren in Wongema of op een plek in het dorp.

PS. We zijn ons ervan bewust dat we geen commerciële prijzen bieden, maar Wongema is in opbouw. Elk jaar heroverwegen we de prijzen, en je kunt er uiteraard altijd met ons over in gesprek gaan. 

*prijzen zijn voor ZZP’ers exc. BTW, voor mensen die met een kwitantie werken inc. BTW.

Taken

Hieronder staan de verschillende taken omschreven. Sommige taken lopen nog wat door elkaar, maar dit is een begin om hier duidelijkheid in te scheppen.

Dankjewel dat je ons helpt! 

Voor iedereen:

 • We hebben op de bar een overdrachtsboek liggen. Hierin schrijf je aandachtspunten op en verzamel je eventueel taken voor de volgende dagen. 
 • Facturen en kwitanties kan je sturen naar administratie@wongema.nl, met deze factuurgegevens: 

Vereniging Wij Zijn Wongema t.a.v. Belinda Huitema
Tammingastraat 58
9978 PD Hornhuizen

 • Foto’s van voorgeschoten bonnetjes mail je per bon naar administratie@wongema.nl of app je naar Belinda (06-22011937), met een tikkie per bon.
 • Wongema runnen we met z’n allen. En vanwege de veelzijdigheid van een herberg houdt dit in dat je nooit alleen maar voor de keuken of alleen voor één taak ingedeeld wordt (behalve bij echt grote evenementen). Dingen die ook bij je taak horen: bedden opmaken, de was doen en in de gaten houden, indien nodig stofzuigen. 

Algemeen over de keuken

 • Als betaalde krachten werken we met een vast seizoens-weekmenu. Dit is de basis waar je mee kookt. Voor ons is dat handig qua inkoop en verspilling en zo eten we zoveel mogelijk lokaal en uit het seizoen, voor jou scheelt het een hoop prakkiseren over wat je nu weer moet koken. De creativiteit zit ‘em ook juist in wat jij toevoegt: hoe maak jij de maaltijd van die dag nét dat stukje bijzonderder?
  Heb je zin in een échte creatieve uitspatting? Meld je dan aan als kok voor de Wonge-maaltijd (Maandmaaltijd). 
 • Bij drukkere evenementen zetten we een afwasser in. De afwasser is verantwoordelijk voor de afwas. Als herbergier-kok of kok is de schoonmaak van gasfornuis, grote pannen, gastronorms en de oven jouw taak. Je bent altijd eindverantwoordelijk voor het (indien mogelijk gezamenlijk) afsluiten van de keuken, inclusief dweilen. Over het algemeen zijn de afwassers jong en kunnen zij dus niet altijd tot het eind werken.

Woensdag-Wongema-Werkdag-herbergier/kok

Als WWW-herbergier/kok ben je verantwoordelijk voor de Woensdag. Dat is een dag waarop er mensen werken in Wongema. We zijn die dag open van 9.00 tot 17.00 uur. Je zorgt voor een eenvoudige lunch voor de mensen die die dag in Wongema werken (soepje, brood en eenvoudige salade) en zet koffie en thee. Je zet ook fruit op tafel. Wanneer mensen los koffie van de espressomachine bestellen, reken je die met hen af. Je zorgt dat de afwas, en eventueel de was, gedaan is en sluit de keuken aan het eind van de dag schoon af. Aan het begin van de dag check je ook de toiletten (toiletpapier aanvullen, doekje over toiletten, handdoeken vervangen). Er hangt een checklist voor openen en sluiten achter de bar.

Herbergier-kok (Wongema niet open voor publiek)

Als herbergier-kok heb je twee petten op. Voor de aanwezige groep (vergadering, hotelgasten) verzorg je koffie/thee en wanneer nodig lunch of diner. Je zet de ruimte klaar voor de vergadering en ruimt die achteraf ook op, inclusief stofzuigen. Wanneer mogelijk word je hierbij ondersteund door een vrijwilliger. Aan het begin van de dag check je ook de toiletten (toiletpapier aanvullen, doekje over toiletten, handdoeken vervangen). Er hangt een checklist voor openen en sluiten achter de bar.

Herbergier (Wongema open voor publiek)

Als herbergier ben je verantwoordelijk voor de voorkant. Dat is: bar, openbare ruimtes, kamers en toiletten. Je ontvangt mensen voor hotel, koffie of lunch, rekent af, vult de bar bij wanneer nodig, maakt de koffiemachine schoon, zorgt dat de bar netjes afgenomen is aan het einde van de dag en maakt de tap schoon wanneer die gebruikt is. Daarnaast zorg je ervoor dat Wongema er representatief uit ziet (lampen aan, bord buiten, tafels en stoelen netjes). Aan het begin van de dag check je ook de toiletten (toiletpapier aanvullen, doekje over toiletten, handdoeken vervangen). Er hangt een checklist voor openen en sluiten achter de bar.

Kok (Wongema open voor publiek)

Als kok ben je verantwoordelijk voor de keuken. Je kookt voor de aanloop en eventueel voor een diner, als dat er is. In overleg met Belinda zorg je dat de inkoop is gedaan (volgens het weekmenu) en schrijf je op het bord in de keuken wat er (bijna) op is. Aan het einde van je dag zorg je dat de keuken afgesloten en schoongemaakt wordt (al dan niet met hulp van een afwasser of vrijwilliger). Spullen die over zijn doe je in witte bakken met een blauw deksel en label je met schilderstape en watervaste stift (naam + wat (incl. vegan/vega/vlees) + datum). 

Maandmaaltijdkok (maaltijd alleen op aanmelding)

Als maandmaaltijdkok kun je je creativiteit de vrije loop laten! Je kunt drie gangen koken volgens een thema. We hebben hiervoor een vergoeding van € 150, waarbij je er ook voor kunt kiezen om die samen met iemand anders te verdelen. We zorgen voor vrijwilligers die je kunnen helpen koken, borden kunnen uitlopen en de bar runnen. 

NB: dit document kan natuurlijk altijd aangepast worden. Dus heb je een op- of aanmerking of aanvulling: stuur ons een mail naar post@wongema.nl

14 juli
t/m 31 augustus
Het leukste vakantiepension van Nederland opent haar deuren. Zeven zonnige weken is Wongema non-stop open voor slapers, eters,.....
23 juli
Wie heeft er niet ooit iets verzameld? Tijdens het Zomerpension maken we lokale verzamelingen zichtbaar. We gaan wekelijks.....
Aanvang: 14:00 uur
25 juli
Donderdag is filmavond tijdens het Zomerpension. Eerst eten we pizza, die we bestellen bij buurtpizzeria Willibrord, daarna vertonen.....
28 juli
Iedereen heeft wel een talent. Een liedje zingen, een dansje wagen, een verhaal vertellen, maar misschien ook wel.....
Aanvang: 15:00 uur

Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.