WONGEMA

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

openingstijden: ma-vr op aanvraag, za en zo van 10-17 uur

Stuur je bijzonderste aardappel in voor de Aardappelexpo!

Het Aardappelfeest roept boeren uit heel Nederland op hun mooiste of bijzonderste aardappel op de post te doen naar Hornhuizen. 

Tijdens het Aardappelfeest op 7 oktober worden de mooiste aardappels uit heel Nederland tentoongesteld in de Kerk van Hornhuizen. Aardappels groeien in allerlei vormen en maten. Dit is iets wat je helaas niet altijd in de supermarkt ziet. Het Aardappelfeest wil met deze mini-tentoonstelling – samen met alle boeren van Nederland – laten zien hoe divers de aardappel is en mooie verhalen van boeren delen.

De aardappels krijgen een mooi plekje in de aardappelexpositie in de kerk, schuin tegenover Wongema, de organisator van het Aardappelfeest. Bezoekers kunnen stemmen op de bijzonderste aardappel, de winnaar wint de vergulde-aardappel-wisselbokaal, een kunstwerk van Anouk Martijn. De aardappelexpositie wordt vormgegeven door studenten van Noorderpoort. Kunstenares Trudy Oosterhuis begeleidt hen. 

Bijzondere en/of mooie aardappels kunnen opgestuurd worden naar Tammingastraat 58, 9978 PD in Hornhuizen (langsbrengen kan natuurlijk ook). Inzenders mogen ook een briefje toevoegen met herkomst, ras en eventueel een mooi persoonlijk verhaal. Verzendkosten kunnen bij het Aardappelfeest gedeclareerd worden.

Het Aardappelfeest is een jaarlijks feest bij Wongema in Hornhuizen om te vieren dat de Aardappels weer geoogst zijn. Het is een ontmoeting tussen plattelanders, stedelingen en alles wat er verder nog is. Dit jaar is het thema “De Aardappel is overal”, met een aardappelwandeling, expositie, diner en o.a. live muziek van Rooie Rinus en Pé Daalemmer. Meer informatie: www.aardappelfeest.nl

Foto’s: Wouter Brem

29 mei
Zin in om even weg te zijn uit Stad? Op een mooie plek met veel natuur om je.....
Aanvang: 09:00 uur
kosten: €35,-
1 juni
Op 1 juni presenteert SP Hogeland een bijzondere filmvertoning in Wongema: Judas and the Black Messiah. Bij deze.....
Aanvang: 19:30 uur
kosten: gratis
8 juni
Op 8 juni is de volgende Wonge-maaltijd. Deze keer zal er gekookt worden door Yvonne! Ze kookt een.....
Aanvang: 18:30 uur
kosten: € 27,50
8 juni
Wongema is een vereniging geworden! De eerste Algemene Ledenvergadering is aangekondigd. Op 8 juni is het zover: tijdens.....
Aanvang: 16:00 uur
kosten: GRATIS

Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.